Wykonanie
Ostatnio dużo używam kolorowych warzyw, w tym
marchewek :)Osobiście bardziej chyba lubię zarówno fioletową, jak i żółtą od pomarańczowej :)W tym przepisie użyłem wszystkich
trzech, ale równie dobrze możecie go zrobić tylko z pomarańczowej, bo wiem, że nie wszędzie jest łatwo dostać inne kolory :)
Składniki :1/2
marchewki fioletowej1/2
marchewki żółtej1/2
marchewki pomarańczowejsok z 1/2
pomarańczylistki
mięty czekoladowej1 łyżkę
rodzynekPrzyprawy :
cynamonpieprz cayennekardamonMarchewki myjemy, obieramy i kroimy w plastry po długości.Przyprawiamy
cynamonem,
pieprzem cayenne i
kardamonem.Układamy je na folii aluminiowej i włączamy parowar na 13-15 minut.Na 2 minuty przed końcem wrzucamy do nich
rodzynki.Listki
mięty czekoladowej myjemy i osuszamy papierowym ręczniczkiem.Po wyłączeniu urządzenia przekładamy na talerz, miseczkę czy cokolwiek innego, polewamy
sokiem z
pomarańczy i dodajemy listki
mięty.
Czekam na Wasze komentarze, uwagi i pytania :)Pozdrawiam i smacznego.Adam