Wykonanie
Dziś dalszy ciąg dań ze
szparagami :) Jak zacząłem je jeść, to nie umiem przestać ;)To na pewno nie jest moja ostatnia propozycja z nimi, sezon trzeba wykorzystać do samego końca :)

Dziś bardzo proste danie:
Sałatka z quinoa,
szparagami i
mango. Tylko 3 składniki i czasami więcej nie trzeba, by wyszło pysznie :) Dobra zarówno do zabrania w lunch boxie do pracy, jak i do zjedzenia w domu.

Składniki :5 łyżek quinoa4
szparagi1
mango1 łyżka
oliwy z oliwekPrzyprawy :
pieprz czarny
Quinoa, czy jak kto woli komosę
ryżową wsypujemy na sitko o drobnych oczkach i przepłukujemy
wodą. Przesypujemy ją do pojemnika na
ryż i wkładamy na 1 poziom parowaru. Polewamy ją
oliwą z oliwek, a następnie zalewamy wrzątkiem ok. 0,2-0,3 cm ponad jej poziom.Włączamy urządzenie na 25 minut.
Szparagi myjemy, osuszamy, odłamujemy końcówki i układamy na folii aluminiowej.
Mango myjemy, obieramy i kroimy w kostkę.Na 8 minut przed końcem parowania quinoa, na 2 poziom wkładamy
szparagi.Po wyłączeniu urządzenia komosę posypujemy
pieprzem czarnym,
szparagi kroimy na kawałki i mieszamy wszystko wraz z kawałkami
mango na miseczce, czy talerzu.

Jak zawsze czekam na komentarze i uwagi. Jeżeli wypróbujesz przepis, daj znać czy Ci smakowało i jak się udało.Pozdrawiam i smacznego.Adam