ßßß Cookit - przepis na Krakersy czosnkowe

Krakersy czosnkowe

nazwa

Wykonanie

Witam Was i przepraszam za tak długą "pustkę" na blogu, ale ostatnio miałam bardzo mało czasu, aby tutaj coś wstawić. Teraz wracam z krakersami czosnkowymi i mam nadzieję, że Wam zasmakują ;) Robiłam je pierwszy raz i już wiem, że następnym razem użyję 2 zupek czosnkowych, ponieważ te krakersy mają bardzo delikatny smak, a ja wolę bardziej wyrazisty ;)
Co potrzebujemy:
1 zupka czosnkowa (typu Gorący kubek)
2 i 1/4 szklanki mąki pszennej
130 g masła
0,5 szklanki jogurtu naturalnego
łyżeczka kurkumy
łyżeczka koperku
1. Do miski wsypujemy mąkę, zupkę czosnkową (najlepiej bez grzanek), koperek i kurkumę (da nam ładny żółty kolor). Mieszamy i dodajemy jogurt i masło. Wszystko zagniatamy ręką, aż powstanie gładkie ciasto. Następnie rozwałkowujemy na ok 5 mm grubości i wycinamy kółeczka (np. kieliszkiem).
2. Pieczemy w 180 stopniach ok. 20 min (w zależności od grubości). Te krakersy mają bardzo delikatny smak, więc jeśli chcemy jeszcze bardziej czosnkowe to dodajemy 2 zupki czosnkowe (najlepiej najpierw wypróbować z jedną saszetką, ponieważ są różne rodzaje i może będzie smakować odpowiednio).
SMACZNEGO
Źródło:http://bizneswoman-w-kuchni.blogspot.com/2012/11/krakersy-czosnkowe.html