Wykonanie
Witam Was i przepraszam za tak długą "pustkę" na blogu, ale ostatnio miałam bardzo mało czasu, aby tutaj coś wstawić. Teraz wracam z
krakersami czosnkowymi i mam nadzieję, że Wam zasmakują ;) Robiłam je pierwszy raz i już wiem, że następnym razem użyję 2 zupek
czosnkowych, ponieważ te
krakersy mają bardzo delikatny smak, a ja wolę bardziej wyrazisty ;)

Co potrzebujemy:1 zupka czosnkowa (typu Gorący kubek)2 i 1/4 szklanki
mąki pszennej130 g
masła0,5 szklanki
jogurtu naturalnegołyżeczka
kurkumyłyżeczka
koperku1. Do miski wsypujemy
mąkę, zupkę
czosnkową (najlepiej bez grzanek),
koperek i
kurkumę (da nam ładny żółty kolor). Mieszamy i dodajemy
jogurt i
masło. Wszystko zagniatamy ręką, aż powstanie gładkie ciasto. Następnie rozwałkowujemy na ok 5 mm grubości i wycinamy kółeczka (np. kieliszkiem).2. Pieczemy w 180 stopniach ok. 20 min (w zależności od grubości). Te
krakersy mają bardzo delikatny smak, więc jeśli chcemy jeszcze bardziej
czosnkowe to dodajemy 2 zupki
czosnkowe (najlepiej najpierw wypróbować z jedną saszetką, ponieważ są różne rodzaje i może będzie smakować odpowiednio).SMACZNEGO