ßßß
Co potrzebujemy:1 zupka czosnkowa (typu Gorący kubek)2 i 1/4 szklanki mąki pszennej130 g masła0,5 szklanki jogurtu naturalnegołyżeczka kurkumyłyżeczka koperku1. Do miski wsypujemy mąkę, zupkę czosnkową (najlepiej bez grzanek), koperek i kurkumę (da nam ładny żółty kolor). Mieszamy i dodajemy jogurt i masło. Wszystko zagniatamy ręką, aż powstanie gładkie ciasto. Następnie rozwałkowujemy na ok 5 mm grubości i wycinamy kółeczka (np. kieliszkiem).2. Pieczemy w 180 stopniach ok. 20 min (w zależności od grubości). Te krakersy mają bardzo delikatny smak, więc jeśli chcemy jeszcze bardziej czosnkowe to dodajemy 2 zupki czosnkowe (najlepiej najpierw wypróbować z jedną saszetką, ponieważ są różne rodzaje i może będzie smakować odpowiednio).SMACZNEGO