W tytule są wymienione prawie wszystkie składniki tej sałatki, co oznacza, że jej wykonanie jest jest naprawdę banalne. Co otrzymujemy? Pyszną i aromantyczną, serowąsałatkę. Podprażone pestki dyni powodują, że nie sałatka nabiera nieco chrupiącego akcentu. :)Składniki:- 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej- 70 g rukoli- 150 g sera gorgonzola- ok. 10 suszonych pomidorów- ok. pół szklanki pestek z dyni- sól- oliwa z oliwekWykonanie:1. Rozgrzewamy patelnię, wsypujemy pestki dyni i dodajemy nieco soli. Na suchej patelni nalezy uprażyć pestki dyni na brązowy kolor.2. Ser kroimy na drobną kostkę.3. Suszone pomidory kroimy na mniejsze kawałki.4. Przygotowujemy miskę. Wrzucamy do niej umytą i osuszoną rukolę, pokrojony w kostkę ser, 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej oraz uprażone pestki dyni.5. Całość dokładnie mieszamy i skrapiamy ok. dwie łyżkami oliwy z oliwek.Bon appetit!