ßßß Cookit - przepis na Pasta z makreli i kaszy jaglanej

Pasta z makreli i kaszy jaglanej

nazwa

Wykonanie

Dziś na blogu kolejna pasta, tym razem z makreli i kaszy jaglanej. Świetna na kanapki (ale nie koniecznie do pracy;)). Przygotowanie jest banalne, gdyż mieszamy ze sobą tylko dwa składniki: kaszę jaglaną i makrelę. Podejrzewam, że można przygotować również inne wariacje np. z dodatkiem twarogu lub jajek.
Składniki:
- 1 makrela wędzona
- szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
Przygotowanie:
1. Gotujemy kaszę jaglaną i pozostawiamy do ostudzenia. Będziemy potrzebować ok. 1 szklanki.
2. Makrelę dzielimy na kawałki, tak by pozbyć się wszystkich ości (jak na powyższym zdjęciu)
3. Do pojemnika wrzucamy kaszę jaglaną oraz makrelę i blendujemy na jednolitą masę.
4. Pastę oczywiście można jeszcze doprawić, jednak z uwagi na to, że makrela jest słona, ja obyłem się bez przypraw. :)
Teraz możemy nakładać pastę na kanapki! :-)
Źródło:http://kaszomania.blogspot.com/2014/04/pasta-z-makreli-i-kaszy-jaglanej.html