Wykonanie
Dziś na blogu kolejna pasta, tym razem z
makreli i
kaszy jaglanej. Świetna na kanapki (ale nie koniecznie do pracy;)). Przygotowanie jest
banalne, gdyż mieszamy ze sobą tylko dwa składniki:
kaszę jaglaną i
makrelę. Podejrzewam, że można przygotować również inne wariacje np. z dodatkiem
twarogu lub
jajek.


Składniki:- 1
makrela wędzona- szklanka ugotowanej
kaszy jaglanejPrzygotowanie:1. Gotujemy
kaszę jaglaną i pozostawiamy do ostudzenia. Będziemy potrzebować ok. 1 szklanki.2.
Makrelę dzielimy na kawałki, tak by pozbyć się wszystkich ości (jak na powyższym zdjęciu)3. Do pojemnika wrzucamy
kaszę jaglaną oraz
makrelę i blendujemy na jednolitą masę.4. Pastę oczywiście można jeszcze doprawić, jednak z uwagi na to, że
makrela jest słona, ja obyłem się bez przypraw. :)Teraz możemy nakładać pastę na kanapki! :-)