W końcu są!Prawdziwe, sezonowe truskawki:)A z nich koktajl tym razem.Do koktajlu można wrzucić wszystko, na co ma się ochotę.No może prawie wszystko…:)Ja lubię połączenie truskawek i banana z mlekiemryżowym i odrobiną soku z cytryny.Jeśli koktajl pijecie na śniadanie można do owoców i mleka dorzucić coś extra zdrowego:siemię lniane, płatki owsiane lub otręby.Koktajl z takimi dodatkami jest sycący i bardzo zdrowy.Koktajl owocowy to znakomita alternatywa na śniadanie lub podwieczorek.Jeśli mamy odrobinę cierpliwości możemy przelać go do specjalnych foremek na lody i po kilku godzinach mieć pyszny deser na upalne dni.Pozdrawiam,AsiaSkładniki (4 porcje):świeże lub mrożone truskawki (ok 30 sztuk)1 dojrzały banan2 szklanki mleka (np. ryżowego)odrobina soku z cytrynyopcjonalnie: syrop z agawy lub miódopcjonalnie: garść siemienia lnianegoPrzygotowanie:Wszystkie składniki zmiksować.Jeśli koktajl jest zbyt rzadki - dodać więcej truskawek.Jeśli koktajl jest zbyt gęsty - dodać więcej mleka.Doprawić sokiem z cytryny i syropem z agawy lub miodem do smaku.Smacznego!