Wykonanie
Za oknem wiosna, a ja już nie
mogę doczekać się lata...Dlatego dzisiaj pomysł na domowe
lody ananasowe, które kojarzą mi się głównie z letnim popołudniem spędzonym na tarasie i obserwowaniem jak M&K skaczą na trampolinie w ogrodzie (kolejną godzinę:))

Bardzo lubię domowe
lody na bazie
owoców. Najbardziej chyba
malinowe...Ale skoro
malin jeszcze nie ma, a niedawno kupiony
ananas podpiera ścianę w kuchni,to trzeba go jakoś wykorzystać...

Przepis na
lody ananaowe jest bardzo prosty, choć przyznam, że największym ułatwieniem podczas ich przygotowania jest posiadanie specjalnej sorbetiery, o której marzyłam od dawna i udało mi się to marzenie niedawno zrealizować:) Dzięki niej
lody gotowe są od razu.Jeśli jednak chcemy
mieć lody na patyku, nie trzeba korzystać ze specjalnych urządzeń.Wystarczy
owocową masę przelać do pojemniczków na
lody i poczekać kilka godzin.

Pozdrawiam,
AsiaSkładniki:1 świeży
ananas1 kubeczek (ok. 200 g)
jogurtu naturalnego (gęstego i kremowego)sok wyciśnięty z 1 małej
cytrynykilka łyżek
syropu z agawy lub cukru/miodu (do smaku)Przygotowanie:
Ananasa obrać ze skórki, pokroić na małe kawałki i zmiksować.Dodać
sok z cytryny oraz
jogurt i dosłodzić do smaku.Całość zmiksować do połączenia się składników.Masę
ananasową przelać do pojemników na
lody i wstawić do zamrażarki.Jeśli chcemy
mieć gotowe
lody od razu można użyć sorbetiery/maszyny do
lodówi postępować zgodnie z instrukcją producenta.Smacznego!