Wykonanie
Domowy
sorbet owocowy zrobiłam wczoraj po raz pierwszy...Jako, że nie posiadam specjalnej maszyny, troszkę obawiałam się o jego konsystencję i smak, ale nie zawiodłam się.
Sorbet malinowy smakował znakomicie...


Domowy
sorbet jest dość prosty w przygotowaniu, chociaż specjalne urządzenie z pewnością ułatwia proces jego przygotowania.
Sorbet, który prezentuję dziś na blogu to w zasadzie same
maliny z
syropem z agawy i
naturalnym jogurtem...

Taki malinowy
sorbet jest niezwykle pyszny i bardzo orzeźwiający.Ma niesamowicie intensywny kolor i aromat świeżych
malin.Serwuję go ze świeżymi
malinami i listkami
mięty.Koniecznie w upalne letnie popołudnie...:)

Zachęcam i pozdrawiam,
AsiaSkładniki:ok. 500 g świeżych
malinsyrop z agawy lub cukier/miód do smakuodrobina
soku z cytryny - do smakupół kubeczka
jogurtu naturalnegoPrzygotowanie:Wszystkie składniki zmiksować na jednolitą masę i przelać do maszynki do
lodów lub płaskiego naczynia.Jeśli posiadamy maszynę do wyrobu
lodów - postępujemy zgodnie z instrukcją. Jeśli nie posiadamy maszyny - masę wkładamy do zamrażarki i co kilka godzin mieszamy widelcem aby zapobiec tworzeniu się kryształków
lodu.Smacznego!