Wykonanie
Kasza gryczana bardzo często pojawia się w mojej kuchni oraz w wielu przepisach na blogu.Nawet nie musiałam za bardzo się napracować, aby przekonać do niej całą moją rodzinę.Kolejnym więc pomysłem na
kaszę jest zapiekana jej wersja.Zniknęła za pierwszym podejściem...:)

Taka wersja
kaszy gryczanej troszkę przypomina
chleb, a troszkę ... pasztet:)Nie mogłam się zdecydować jak nazwę tę potrawę, więc wpis zatytułowałam:"
kasza gryczana inaczej".

Z masy na zapiekaną
kaszę gryczaną można spokojnie zrobić placuszki/kotleciki.Będą smakowały równie dobrze:)Najważniejsze jednak, że
kasza jest zdrowa i to w każdej postaci.Dlatego nieustannie poszukuję nowych sposobów na jej przyrządzenie.Pozdrawiam,
AsiaSkładniki:2 szklanki ugotowanej
kaszy gryczanej (najlepiej niepalonej)250 g półtłustego
twarogu1
jajko3 łyżki
mąki gryczanejsól i
pieprzPrzygotowanie:W misce wymieszać
kaszę gryczaną,
twaróg,
jajko i
mąkę.Całość doprawić
solą i
pieprzem.Masę przełożyć do natłuszczonej formy (keksówki)i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni.Piec ok. 45 min.Smacznego!