ßßß

Zachęcam do wypróbowania przepisu na ten niesamowity chleb.Pozdrawiam,AsiaSkładniki:135 g pestek dyni90 g siemienia lnianego65 g migdałów w płatkach145 g płatków orkiszowych4 łyżki nasion babki płesznik1 łyżeczka soli1 łyżka syropu klonowego3 łyżki roztopionego oleju kokosowego350 ml wodyPrzygotowanie:W misce nr 1 połączyć suche składniki: wszystkie ziarna, płatki, nasiona i orzechy + sól.W misce nr 2 połączyć składniki mokre: wodę, syrop klonowy i olej kokosowy.Zawartość obu misek połączyć ze sobą. Przełożyć do prostokątnej formy "keksówki", owinąć folią spożywczą i odstawić na minimum 2 godziny. Najlepiej dłużej.Chleb pieczemy dwuetapowo. Najpierw wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 20 minut. Po tym czasie chleb wyciągamy z formy i wstawiamy go ponownie do piekarnika. Pieczemy w 175 stopniach przez kolejne 40 minut.Chleb musimy całkowicie wystudzić przed pokrojeniem.Smacznego!P.S. Przepis na "Cudowny chleb z pestkami dyni" powstał w oparciu o przepis na "chleb odmieniający życie" z bloga "Moje Wypieki".