Wykonanie
Witajcie!Wygląda na to, że wiosna zbliża się wielkimi krokami. Wreszcie! Wszyscy czekamy na słońce, zieleń, świeże
warzywa i owoce. Dlatego dzisiaj prezentuję lekką przekąskę inspirowaną wiosennymi barwami, która może być również świetnym deserem po obfitym obiedzie. To danie zdecydowanie lekkie, a przy tym bardzo smaczne.Zachęcam i pozdrawiam wiosennie,
AsiaSkładniki (dla 4 osób):1 świeży
ananas (ten w zalewie się nie sprawdzi)ok 10 ziaren
czerwonego pieprzugarść liści świeżej
miętysok z 1
limonki lub
cytrynyłyżka
brązowego cukruPrzygotowanie:
Ananasa obrać i pokroić na cienkie listki/kawałkiPrzygotować dressing: posiekaną
miętę połączyć z
sokiem z limonki lub
cytryny, dodać
cukier i zmiażdżone ziarna
czerwonego pieprzu.Pokrojonego
ananasa ułożyć na talerzu i skropić dressingiem.Carpaccio można udekorować całymi ziarnami
pieprzu i liśćmi
mięty.Smacznego!