ßßß
Zupa mleczna z mojego dzieciństwa to ciepłe, lekko słone mleko i rozgotowany makaron lub rzadkie płatki owsiane. Ta potrawa kojarzy się raczej z pobytem w szpitalu lub z przedszkolnymi posiłkami. Wodnista paćka z kożuchem to zmora niejednego dziecka. Zupa mleczna z tego przepisu to zupełnie inna bajka- smak pomarańczy, aromat wanilii, kremowość dyni i żółty wesoły kolor- śniadanie idealne. Do zrobienia w 10 minut.Składniki:500 ml mlekasok z 1 pomarańczycukier waniliowy lub prawdziwa wanilia3 łyżki brązowego cukruszklanka puree z dyni*dowolny makaron ugotowany al dentePrzygotowanie:1. Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym/wanilią, dodać puree z dyni, gotować jeszcze chwilę.2. Do zupy dolać sok pomarańczowy, wymieszać.3. Zupę rozlać do talerzy z przygotowanym makaronem. Podawać na ciepło.Jak zrobić puree z dyni?http://melaniedziela.blogspot.com/2014/10/ciasteczkowy-koktajl-dyniowy.html