Wykonanie

Zupa
mleczna z mojego dzieciństwa to ciepłe, lekko słone
mleko i rozgotowany
makaron lub rzadkie
płatki owsiane. Ta potrawa kojarzy się raczej z pobytem w szpitalu lub z przedszkolnymi posiłkami. Wodnista paćka z kożuchem to zmora niejednego dziecka. Zupa
mleczna z tego przepisu to zupełnie inna bajka- smak
pomarańczy, aromat
wanilii, kremowość dyni i żółty wesoły kolor- śniadanie idealne. Do zrobienia w 10 minut.Składniki:500 ml
mlekasok z 1
pomarańczycukier waniliowy lub prawdziwa
wanilia3 łyżki
brązowego cukruszklanka puree z dyni*dowolny
makaron ugotowany al dentePrzygotowanie:1.
Mleko zagotować z
cukrem i
cukrem waniliowym/wanilią, dodać puree z dyni, gotować jeszcze chwilę.2. Do zupy dolać
sok pomarańczowy, wymieszać.3. Zupę rozlać do talerzy z przygotowanym
makaronem. Podawać na ciepło.Jak zrobić puree z dyni?http://melaniedziela.blogspot.com/2014/10/ciasteczkowy-koktajl-dyniowy.html