Wykonanie
Klasyczny obiad jak na tę
porę roku ? Obiad na szybko bo upadł na dworze? A może powrót do smaków dzieciństwa?Jeżeli na jedno z pytań bądź na wszystkie odpowiedzieliście tak, to zapraszam dalej.W
Krakowie temperatury sięgają 36 stopni i naprawdę ciężko stać w te dni przy piekarniku czy też kuchence. Osobiście uciekam przed gotowaniem jak tylko
mogę ale średnio mi się to udaje. Postanowiłam zatem przypomnieć zarówno Wam jak i sobie smaki moich kolonijnych obiadów z czasów podstawówki czy też gimnazjum. Jako dziecko
makaron z
truskawkami jadałam w trochę innej wersji- bo z porcją
bitej śmietany, dzisiaj jednak postanowiłam troszkę go odchudzić.Zapraszam;)

Składniki:1 kg
truskawekszklanka
jogurtu naturalnego3 łyżeczki
cukru brązowegomakaron typu
nitkisólWykonanie:
Truskawki wymyć, obrać z szypułek i umieścić w wysokim naczyniu, zmiksować na puree. Dodać
jogurt,
cukier, wymieszać.
Makaron ugotować w osolonej wodzie- tak jak zawsze. Wyłożyć porcję
makaronu, polać sosem i udekorować całymi
owocami.Smacznego ;)