Wykonanie
Lubicie polędwiczki? Jeżeli tak to dzisiaj mam dla Was przepis na to fantastyczne
mięsko.Przepis nie jest bardzo skomplikowany a efekt końcowy fenomenalny.
Polędwiczki to idealne danie na domowe uroczystości czy też pyszny domowy obiad.Palce lizać - gwarantuję ;)Polecam bardzo ;)

Składniki:0,8 kg
polędwiczki wieprzowejdomowa
wegeta do oprószenia
mięsasól do oprószenia
mięsa2-3 łyżki
masła300 ml
śmietany 18%2 łyżki
mąki2 łyżki
masła100 ml
wody przegotowanej80 g przysmaku górskiego
chrzanowego2 czubate łyżki
chrzanupieprz do smakuWykonanie:
Polędwiczki wieprzowe wymyć, osuszyć i oczyścić z błon. Pokroić na plastry i rozbić każdy z nich delikatnie dłonią. Oprószyć z obu stron
wegetą oraz
solą. Na patelni grillowej rozgrzać
masło i podsmażyć polędwiczkę z obu stron, odłożyć. W osobnym garnuszku rozpuścić
masło. W miseczce wymieszać
śmietanę z
mąką oraz z
wodą, dodać do rozpuszczonego
masła, dokładnie wymieszać. Na sam koniec dodać przysmak górski oraz
chrzan, wymieszać. Całość doprawić
pieprzem do smaku. Do sosu dodać podsmażone
polędwiczki i dusić pod przykryciem do ich miękkości.Smacznego ;)