Wykonanie
Naleśniki light? Niemożliwe! A jednak;) Bez zbędnego tłuszczu, na
mącę pełnoziarnistej z dodatkiem
miodu, znacznie zdrowsze od standardowych. Brzmi zachęcająco, prawda? Naleśniki są bardzo dobre, mięciutkie i rozpływające się w ustach. Polecam bardzo;)
Składniki:250 gram
mąki pełnoziarnistej150 gram
mąki pszennej2 łyżki
miodu2 szklanki
mleka 0.5%szklanka
wody mineralnej gazowanej1 całe
jajko + 2
białkaPonadto :łyżka
oliwy z oliwek do natłuszczania patelniWykonanie:
Mąki wymieszać, dodać
miód,
mleko wodę oraz
jajka, dokładnie roztrzepać, aż do momentu pozbycia się grudek. Smażyć na rozgrzanej patelni, delikatnie posmarowanej
oliwą z oliwek. Ja smaruję patelnię co 2 naleśnik.Smacznego;)