Wykonanie
Smaczne, soczyste słodko pikantne skrzydełka, ich przygotowanie zajmie nam tylko chwilkę.

Składniki:0,5 kg
żeberek4 łyżki
miodu2 łyżki
koncentratu pomidorowego4 łyżki
ketchupu2 ząbki
czosnkuszczypta
soliszczypta
pieprzuszczypta
tymiankuszczypta
oreganoWykonanie:
Żeberka umyć i osuszyć. Przekroić na mniejsze kawałki np. tak po 2 kości. W miseczce wymieszać
ketchup z
przecierem pomidorowym i
miodem.Do marynaty dodać przeciśnięty przez praskę
czosnek oraz resztę przypraw, dokładnie wymieszać.
Żeberka przełożyć do naczynia żaroodpornego, dokładnie obtoczyć w marynacie, włożyć na minimum 3 godziny do lodówki. Po tym czasie piec przez około 1 godzinę w temperaturze 180 stopni.