Wykonanie

Była już
karkówka w plastrach oraz
karkówka na różne sposoby.Czas na
karkówkę z grilla w szaszłykach.Ok. 1 kg
karkówki kroimy, tym razem nie w poprzek a wzdłuż, na paski.

Paski nacinamy.

Przyprawiamy
przyprawą do grilla lub barbecue i
solą.Układamy na nich grubo pokrojony
czosnek i skrapiamy
olejem.

Odstawiamy do lodówki na kilka godzin.


Potrzebne też będą:-małe
pieczarki-mała
cebulka-pokrojona w dużą kostkę
papryka-
suszone pomidoryNa patyki lub druty nabijamy na zmianę
mięso i warzywa.

Szaszłyki układamy na grillu.


Smażymy, co pewien czas obracając.

Szaszłyki gotowe.

Pięknych miejsc jest wiele.Trudno było zdecydować się, gdzie szaszłyk będzie skonsumowany.

Może przy bratkach?, może przy smagliczce?, a może przy macierzance?

Smak - smakiem, ale otoczenie równie ważne.Smacznego!