Kruchuteńkie, delikatne ciasteczka z sezamem.Składniki:-1,5 szklanki mąki ziemniaczanej-1 szklanka mąki pszennej-kostka margaryny-3/4 szklanki cukru pudru-1 szklanka nasion sezamu-2-3 krople aromatu śmietankowegoZiarna sezamu podgrzewamy na suchej patelni do uzyskania złotej barwy i studzimy.Margarynę ucieramy z cukrem pudrem, mąką ziemniaczaną, aromatem i 3 łyżkami mąki pszennej.Dodajemy pozostałą mąkę, zagniatamy ciasto.Dosypujemy sezam i zagniatamy.Ciasto zawijamy w folię i odstawiamy do lodówki na 30 minut.Na posypanej mąką stolnicy rozwałkowujemy porcje ciasta.Wycinamy dowolne kształty ciasteczek i układamy na blaszce z papierem do pieczenia.Pieczemy w temperaturze 180 st. C do zrumienienia.Gotowe.Smacznego!