Coś na jesienne popołudnia.Ciasteczka, które rozpływają się w ustach.Składniki:-kostka margaryny-1,5 szklanki mąki ziemniaczanej-10 łyżek mąki pszennej-0,75 szklanki cukru pudru-kilka kropli aromatu śmietankowego-drylowane wisienki z syropuMiksujemy margarynę, dodajemy cukier puder, mąkę ziemniaczaną i 3 łyżki mąkipszennej oraz aromat.Dokładnie miksujemy.Dodajemy resztę mąki pszennej i ręcznie zagniatamy ciasto.Owijamy w folię spożywczą i wstawiamy na 30 minut do lodówki.Ponownie przegniatamy ciasto, formujemy kuleczki wielkości ok. 1 , 5 cm.Układamy na blaszce z papierem do pieczenia, zachowując odpowiednie odległości,ponieważ pomimo braku proszku do pieczeniaciasteczka i tak urosną.Palcem namoczonym w mące ziemniaczanej robimy zagłębienia.W zagłębieniach umieszczamy połówki wisienek.Blaszkę z ciasteczkami umieszczamy w piekarniku na 15 minut w temp. 180 st. C.A oto efekt:Smacznego!