Wykonanie

Jeden z najszybszych obiadów.Przygotowanie zajmuje zaledwie 30 minut.Kilka
jajek gotujemy na twardo i obieramy.Do rondelka wlewamy 1,5 szklanki
wody. Dodajemy 2 duże łyżki
musztardy.Mieszamy i podgrzewamy.Do 0,5 szklanki słodkiej
śmietanki dodajemy 2 łyżeczki
mąki pszennej, dokładnie mieszamy i dolewamy do
sosu musztardowego.

Dwa średnie
ogórki kiszone i pół
cebulki kroimy w drobną kostkę.Kiedy nasz sos zgęstnieje dodajemy
ogórki i
cebulkę.Sos doprowadzamy do wrzenia ciągle mieszając.Dopiero teraz przyprawiamy
pieprzem ziołowym i ewentualnie
solą lub warzywkiem.


Gotujemy przez chwilę.Zdejmujemy z ognia i do sosu wkładamy
jajka. Nie wymagają dalszego gotowania.

Po kilku minutach możemy podawać do obiadu z
ziemniakami i surówką z
kiszonych ogórków. Warto polać
ziemniaki i
jajka dużą ilością sosu.Pycha....

Smacznego!