Wykonanie
Makaron według tego przepisu przygotowywałam już kilka
razy. Głównie dlatego, że to doskonały sposób na szybki, pełnowartościowy i pyszny obiad. Pesto (także w wersji bazyliowej) oraz
tuńczyka warto zawsze
mieć w domu, bo można je wykorzystać na wiele sposobów (szczególnie polecam bucatini z
awokado i
tuńczykiem). Takie danie jest zwykle bardzo proste, a jednocześnie wyjątkowo smakowite!- 150g pełnoziarnistego penne- 50g pesto
pomidorowego- 200g
pomidorków koktajlowych- 1/4 łyżeczki
pieprzu- 1 puszka
tuńczyka- 1 łyżeczka
soku z cytryny- 2 łyżki startego
cheddara (opcjonalnie)1) Po ugotowaniu i odcedzeniu
makaron przełożyć z powrotem do garnka.2) Ustawić na jak najmniejszym ogniu, dodać pesto,przekrojone na pół
pomidorki,
pieprz,
tuńczyka i
sok z cytryny.3) Dokładnie wymieszać i podawać posypane
serem.Czas przygotowania: 20 minutLiczba porcji: 2Kaloryczność jednej porcji: 520 kcal