ßßß
A może macie ochotkę na paluchy rybne? No, od dzisiaj nie ma mowy na kupne wersje! W waszej domowej wersji będą miały 100% ryby. Warto spróbować!Przepis jest niesamowicie prosty. I składniki łatwo będzie zapamiętać.Składniki:ryba (na zdjęciu mintaj)sezammąka kukurydzianaolej (opcjonalnie, nie ukrywam,że łatwiej będzie z jego użyciem)sól, curryRybę kroimy w cienkie i wąskie kawałki. Po jednej stronie obtaczamy mąką kukurydzianą,przyprawami, po przeciwległej maczamy w sezamie, i kładziemy na rozgrzanej patelni. Jak wspominałam, łatwiej będzie ją skropić olejem rzepakowym.
Wskazówka dla mniej cierpliwych w obtaczaniu : można dodać jajo roztrzepane z przyprawami, zamoczyć uprzednio rybę, potem tak jak wyżej. Czyli standardowo panierować.Zatem smacznego paluszka!