ßßß Cookit - przepis na Paluszki rybne jak, te z dzieciństwa

Paluszki rybne jak, te z dzieciństwa

nazwa

Składniki

Wykonanie

A może macie ochotkę na paluchy rybne? No, od dzisiaj nie ma mowy na kupne wersje! W waszej domowej wersji będą miały 100% ryby. Warto spróbować!
Przepis jest niesamowicie prosty. I składniki łatwo będzie zapamiętać.
Składniki:
ryba (na zdjęciu mintaj)
sezam
mąka kukurydziana
olej (opcjonalnie, nie ukrywam,że łatwiej będzie z jego użyciem)
sól, curry
Rybę kroimy w cienkie i wąskie kawałki. Po jednej stronie obtaczamy mąką kukurydzianą,przyprawami, po przeciwległej maczamy w sezamie, i kładziemy na rozgrzanej patelni. Jak wspominałam, łatwiej będzie ją skropić olejem rzepakowym.
Wskazówka dla mniej cierpliwych w obtaczaniu : można dodać jajo roztrzepane z przyprawami, zamoczyć uprzednio rybę, potem tak jak wyżej. Czyli standardowo panierować.
Zatem smacznego paluszka!
Źródło:http://zdrowiwlodzi.blogspot.com/2014/03/paluszki-rybne-jak-te-z-dziecinstwa.html