Wykonanie

A może macie ochotkę na paluchy rybne? No, od dzisiaj nie ma
mowy na kupne wersje! W waszej domowej wersji będą miały 100%
ryby. Warto spróbować!Przepis jest niesamowicie prosty. I składniki łatwo będzie zapamiętać.Składniki:
ryba (na zdjęciu
mintaj)
sezammąka kukurydziana
olej (opcjonalnie, nie ukrywam,że łatwiej będzie z jego użyciem)
sól,
curryRybę kroimy w cienkie i wąskie kawałki. Po jednej stronie obtaczamy
mąką kukurydzianą,
przyprawami, po przeciwległej maczamy w
sezamie, i kładziemy na rozgrzanej patelni. Jak wspominałam, łatwiej będzie ją skropić
olejem rzepakowym.

Wskazówka dla mniej cierpliwych w obtaczaniu : można dodać
jajo roztrzepane z
przyprawami, zamoczyć uprzednio
rybę,
potem tak jak wyżej. Czyli standardowo panierować.Zatem smacznego paluszka!