Wykonanie

To śniadanie zachwyci każdego: po pierwsze swoim smakiem, a po drugie - szybkością przygotowania... 300 sekund - tylko tyle potrzeba, by cieszyć się cudownym smakiem delikatnego
croissanta z pyszną jajecznicą, pełną
pomidorków koktajlowych i
avocado. By śniadanie uczynić jeszcze pożywniejszym, dodałam plaster
żółtego sera i
szynki parmeńskiej oraz świeże listki
bazylii. Całość smakuje obłędnie, a taki
croissant podany ze szklanką ulubionego soku pasteryzowanego uczyni Wasze śniadanie istną poranną ucztą:)SKŁADNIKI (na 1 porcję):1
rogal croissant2
jajka4
pomidorki koktajlowe1/4 dojrzałego
avocado1 łyżeczka
masła1 plaster
żółtego sera1 plaster
szynki parmeńskiej3 listki
bazyliisólświeżo zmielony
czarny pieprzDODATKOWO:1 szklanka soku pasteryzowanegoWYKONANIE:
Pomidorki koktajlowe pokrój szybciutko na ćwiartki,
avocado obierz ze skórki i pokrój w drobną kostkę.
Croissanta przekrój na pół i połóż na niego plaster
sera.Rozgrzej patelnię i podsmaż na niej
szynkę parmeńską po 10 sekund z każdej strony. Przełóż ją na
ser na
rogalu.Na patelni rozgrzej
masło, dodaj
pomidorki, podsmaż je 30 sekund . Wbij do nich
jajka,
posól, popieprz i dokładnie wymieszaj. Smaż
jajka aż się zetną około 1-1,5 minuty, pod koniec dosyp pokrojone
avocado. Zamieszaj.Gotową jajecznicę ułóż na
rogalu, na to połóż listki
bazylii i przykryj drugą połową
rogala. Do śniadania dodaj szklankę soku pasteryzowanego. Gotowe! Smacznego!

Przepis bierze udział w konkursie "Sok to bogactwo witamin, substancji odżywczych i minerałów"