ßßß
 
            
         przepis na ciasto i przygotowanie: kilkdodatki na wierzch pizzy:-sos pomidorowy z bazylią, doprawiony solą i świeżo mielonym pieprzem - pomidory w kartoniku przelewamy do małego garnuszka, dodajemy dwie łyżki oliwy extra vergin, świeżą, drobno pokrojoną bazylię, doprawiamy do smaku i gotujemy na wolnym ogniu do zgęstnienia sosu.-grillowany bakłażan: warzywo kroimy na plastry, solimy z obu stron, odstawiamy na 15 min. następnie plastry opłukujemy delikatnie wodą z soli, suszymy papierowym ręcznikiem, razem z papryką pokrojoną w paski polewamy delikatnie oliwą i na chwilkę odstawiamy.bakłażana i paprykę grillujemy na dobrze rozgrzanej patelni grillowej z obu stron.-tuńczyk w oleju, odsączamy na sitku i delikatnie rozdrabniamy na mniejsze kawałki, ale nie na miazgę- małe kulki mozzarelli oraz zielony ser pleśniowy lazur- listki świeżej bazyliipo upieczeniu pizzę polewamy oliwą z oliwek extra vergin, posypujemy świeżo mieloną solą, pieprzem oraz świeżą bazylią.smacznego :)
przepis na ciasto i przygotowanie: kilkdodatki na wierzch pizzy:-sos pomidorowy z bazylią, doprawiony solą i świeżo mielonym pieprzem - pomidory w kartoniku przelewamy do małego garnuszka, dodajemy dwie łyżki oliwy extra vergin, świeżą, drobno pokrojoną bazylię, doprawiamy do smaku i gotujemy na wolnym ogniu do zgęstnienia sosu.-grillowany bakłażan: warzywo kroimy na plastry, solimy z obu stron, odstawiamy na 15 min. następnie plastry opłukujemy delikatnie wodą z soli, suszymy papierowym ręcznikiem, razem z papryką pokrojoną w paski polewamy delikatnie oliwą i na chwilkę odstawiamy.bakłażana i paprykę grillujemy na dobrze rozgrzanej patelni grillowej z obu stron.-tuńczyk w oleju, odsączamy na sitku i delikatnie rozdrabniamy na mniejsze kawałki, ale nie na miazgę- małe kulki mozzarelli oraz zielony ser pleśniowy lazur- listki świeżej bazyliipo upieczeniu pizzę polewamy oliwą z oliwek extra vergin, posypujemy świeżo mieloną solą, pieprzem oraz świeżą bazylią.smacznego :)

