składniki:1 duża wypatroszona, umyta i osuszona papierowym ręcznikiem doradasól morskaświeżo zmielony biały pieprz2 łyżki oliwy z oliwek5 dużych plasterków cytrynypół dużego pęczka świeżego koperkukilka pomidorków ko ktajlowychprzygotowanie: na jednym bokuryby zrobiłam po trzy nacięcia nożem, natarłam solą morską w środku i na zewnątrz, posypałam dobrze białym pieprzem, wysmarowałam oliwą z oliwek wymieszaną z pokrojonym drobniutko koperkiem. do środka ryby włożyłam plasterek cytryny oraz po dwa plastry na jednym i drugim boku. odstawiłam na 1, 5 godziny do lodówki.posmarowaną delikatnie oliwą patelnię grillową dobrze rozgrzałam, ułożyłam na niej przygotowaną rybę ( plasterki cytryny ułożyłam z bokuryby na patelni ) i grillowałam z każdej strony ok. 10 minut, , aż ryba się upiekła i miała zarumienioną skórkę. pod koniec grillowania położyłam na patelnię kilka pomidorków koktajlowych które smacznie się upiekły.przed podaniem rybę dodatkowo skropiłamsokiem z cytryny i posypałam świeżym koperkiem.Smacznego.