ßßß Cookit - przepis na Przystawka z tuńczyka z oliwkami i kaparami

Przystawka z tuńczyka z oliwkami i kaparami

nazwa

Wykonanie

Polecam przystawkę z tuńczyka z aromatycznymi oliwkami i kaparami podanego na świeżym ogórku.
Składniki :
200 g filetu z tuńczyka z puszki (u mnie ze słoika w oliwie z oliwek)
1 świeży ogórek
1 garść oliwek z pestkami (są bardziej esencjonalne)
2 łyżki małych kaparów z zalewy
2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
1/2 cytryny
1 szczypta soli morskiej
1 szczypta pieprzu białego
Wykonanie:
Ogórek umyty, osuszony pokroić w plastry, ułożyć na półmiskach, następnie dodać małe kawałki tuńczyka, oliwki, kapary, oprószyć solą, pieprzem, skropić oliwą oraz sokiem z cytryny. Podawać z bagietką.
Smacznego.
Źródło:http://wino-francja-kuchnia.blogspot.com/2015/05/przystawka-z-tunczyka-z-oliwkami-i.html