Wykonanie

Bardzo Was przepraszam, że zanudzam takimi prostymi przepisami. Jednak mimo wakacji nie mam aż tyle czasu na odpoczynek, dlatego też zjedzenie czegoś zdrowego, co nie wymaga dużo przygotowywania jest dla mnie zbawieniem :)Uwielbiam
kalafior, mogłabym go jeść w każdej postaci! Dlatego kiedy w sklepach jest już tańszy, w lodówce zawsze gości chociaż jedna duża sztuka. :)Składniki:
kalafior - ja zwykle zjadam połowę średniego
kalafiora :)2-3 łyżki stołowe
jogurtu greckiego,
papryka czerwona w proszku - słodka i ostra,ząbek
czosnku,
sól.
Kalafior obieram, odcinam zielone części i dzielę na kawałki. Wrzucam do wrzącej osolonej
wody i gotuję około 10-12 minut, aż będą miękkie. W kubku robię sos - dodaję
jogurt, posiekany ząbek
czosnku i
przyprawy - osobiście uwielbiam ostre dania, więc nie żałuję
pikantnej papryki. :) Ugotowany i ostudzony
kalafior wykładam na talerz i polewam sosem. Voila! :)