ßßß
 
            
         Potrzebujesz:0,5kg mielonego indyka1 brokuł1 duży por100g serka topionego (smak wedle uznania, ja użyłam ziołowego)2-3 litry bulionu warzywnego lub warzywno-drobiowegooliwa z oliwekpieprz, sólDo gotowego już, gotującego się bulionu wrzucamy brokuła podzielonego na różyczki. W tym samym czasie smażymy mięso na patelni do lekkiego zrumienienia. Pora kroimy w cienkie plasterki.Mięso i pora dodajemy do wywaru. Serek topiony dokładnie rozrabiamy w pół szklanki gorącego wywaru. Dodajemy do zupy. Wszystko doprawiamy pieprzem i solą do smaku i gotujemy jeszcze 10 minut.Smacznego!
Potrzebujesz:0,5kg mielonego indyka1 brokuł1 duży por100g serka topionego (smak wedle uznania, ja użyłam ziołowego)2-3 litry bulionu warzywnego lub warzywno-drobiowegooliwa z oliwekpieprz, sólDo gotowego już, gotującego się bulionu wrzucamy brokuła podzielonego na różyczki. W tym samym czasie smażymy mięso na patelni do lekkiego zrumienienia. Pora kroimy w cienkie plasterki.Mięso i pora dodajemy do wywaru. Serek topiony dokładnie rozrabiamy w pół szklanki gorącego wywaru. Dodajemy do zupy. Wszystko doprawiamy pieprzem i solą do smaku i gotujemy jeszcze 10 minut.Smacznego!