ßßß
Potrzebujesz:ciasto do pizzy2 większe plastry boczku3-4 pieczarki100 g śmietany100 g żółtego serakawałek mozzarellisól, pieprz1 cebulaPrzygotowanie:Rozgrzać piekarnik do 220 stopni. Ja rozgrzewam razem z kamieniem do pieczenia pizzy. Jeśli nie masz kamienia ułóż pizzę tuż nad dolnym poziomem piekarnikaCebulkę kroimy w półplasterki i dusimy na patelni do miękkości.Na desce obsypanej mąką formujemy ciasto do pizzy. Brzegi posypujemy żółtym serem i zawijamy do środka. Na środek wykładamy sos przygotowany z sera i śmietany i doprawiony solą i pieprzem. Dodajemy pokrojony w małe kawałki boczek, pieczarki pokrojone w półplasterki i podduszoną do miękkości cebulkę.Na wierzch układamy małe kawałeczki mozzarelli.Gdy piekanik się nagrzeje wyjmujemy z niego blachę lub kamień i ostrożnie zsuwamy na nią pizzę.Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 20 minut.Smacznego!