W zabiegane dni uwielbiam ciasto francuskie. Coś zawsze się do niego włoży, jakoś doprawi i zawinie. Dziś mięso mielone z pieczarkami - pycha! U mnie w zestawie z sałatką capresePotrzebujesz:pół opakowania gotowego ciasta francuskiego250g pieczarek1 cebulę250g mielonego mięsa (u mnie indyk)odrobinę żółtego seraketchupjajkoprzyprawy: pieprz, zioła prowansalskiePrzygotowanie:Pieczarki obrać, pokroić w półplastry i usmażyć na oliwie na największym ogniu.Zdjąć z patelni, dolać oliwy jeśli mało i wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy sie zeszkli dodać mięso i pieprz i usmażyć.Z rolki ciasta odkroić połowę i podzielić ją na 4 kwadraty. Każdy z nich ułożyć na blasze do pieczenia wyłożonej papierem.Na kwadraty nałożyć kleks ketchupu i rozsmarować po całości. Posypać ziołami. Na środek nałożyć po 2 łyżki usmażonego mięsa, przysypać pieczarkami i odrobiną startego żółtego sera.2 przeciwległe rogi ciasta zwinąć do środka i skleić palcami.Roztrzepać jajko i posmarować ciasto.Piec 25 minut (do zrumienienia) w 200 stopniach.Smacznego!