Wykonanie
Już wcześniej podawałam Wam przepis na brownie i już wtedy myślałam, że prościej się nie da.Dało się.Nie wiem
czemu tak długo zwlekałam z założeniem
konta na Pintrest, bo okazało się kopalnią przydatnych rzeczy. Właśnie tam znalazłam zdjęcie, które przekierowało mnie do najprostszego przepisu na brownie!Jest wilgotne, ciężkie i baaardzo
czekoladowe. Nie umiem wskazać, które z dwóch testowanych przeze przepisów na to samo ciasto jest lepszy, oba są pyszne i najchętniej piekłabym je na przemian, ale blogerce nie wypada :PBłyskawiczne Brownieprzepis zaczerpnęłam z tej strony

Składniki:ok. 100-120g
czekolady (u mnie pół na pół
mleczna z gorzką Goplana - bg) (w przepisie było 4oz czyli 113,5g...)pół szklanki
kakao (ja mam Wawel - wg. badań jest bezglutenowe)3/4 szklanki
cukru1/2 szklanki
oleju lub
masła3
jajkaCzekoladę rozpuszczamy razem z masłem/olejem. Gdy trochę przestygnie dodajemy
cukier i
kakao. Mieszamy.Dodajemy po jednym
jajku za każdym razem mieszając całość.Przelewamy masę do formy i pieczemy w 190 stopniach przez 25 minut.Smacznego!

