Wczoraj zdecydowanie był to obiad na szybko, ale wyszedł bardzo dobrze więc chętnie dzielę się przepisem. Moja współlokatorka kilkakrotnie wspomniała, że bardzo ładnie pachnie i koniecznie chce poznać przepis.Składniki:30 dkg makaronu (u mnie mieszanka białego i pełnoziarnistego)1 mały słoik suszonych pomidorów1 puszka tuńczyka w sosie własnym0,5 szklanki obranych z łupinek pistacji1 garść liści świeżej bazylii2 ząbki czosnku5 łyżek oliwy z oliwek2 łyżki soki z limonkiPrzygotowanie:Makaron ugotowałam zgodnie z przepisem na opakowaniu. W między czasie w rozdrabniaczu przygotowałam pesto z pistacji, liści bazylii, oliwy z oliwek i soku z limonki. Na patelni rozgrzałam niewielką ilość oleju ze słoika z suszonymi pomidorami i podsmażyłam na nim przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodałam pokrojone w paseczki suszone pomidory i tuńczyka z puszki i chwilę podsmażyłam. Dodałam ugotowany makaron i pesto i smażyłam jeszcze przez kilka minut. Pyszny makaron gotowy!