ßßß
Składniki:4 porcje filetu z łososia5 średniej wielkości ziemniaków1 brokuł5 łyżek musztardy1 łyżka chrzanu2 łyżki soku z limonki1/4 szklanki mlekaSól morska, pieprz czarny, pieprz kolorowy, przyprawa do ziemniakówPrzygotowanie:Rozgrzałam piekarnik do 180 stopni. Musztardę wymieszałam z chrzanem i sokiem z limonki. Dodałam szczyptę soli i pieprzu. Umyte kawałki łososia wysmarowałam przygotowaną masą i odstawiłam na pół godziny. Ziemniaki pokroiłam na mniejsze kawałki i ugotowałam w lekko osolonej wodzie. Tak samo postąpiłam z podzielonym na różyczki brokułem. Kawałki przygotowanego wcześniej łososia obwinęłam w folię aluminiową i włożyłam na około 20-25 minut do piekarnika. Gdy ziemniaki i brokuł były ugotowane, dodałam do nich mleko, dodałam pieprzu czarnego i przyprawy do ziemniaków. Wszystko razem zblendowałam dokładnie i ułożyłam na talerz. Na wierzch położyłam upieczonego łososia i wszystko posypałam świeżo zmielonym pieprzem kolorowym.