ßßß
Cookit - przepis na Gęsia wątróbka w białym winie
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Gęsia wątróbka w białym winie
Składniki
Oliwa z oliwek
Pieprz biały
Sól
Parmezan
Białe wino
Czosnek askaloński
Liść laurowy
Śmietana
Wykonanie
Składniki:
oliwa
biały pieprz
sól
parmezan
1/2 szklanki
białego wina
szalotka
liść laurowy
śmietana
Przygotowanie:
Wątróbkę
dobrze oczyścić. Podsmażyć krótko na
oliwie
z drobno pokrojoną
szalotką
. Doprawić
białym pieprzem
. Przełożyć do rondelka. Zalać
winem
, dodać
liść laurowy
i dusić pod przykryciem. Jak sos zgęstnieje dodać
śmietanę
, posolić do smaku. Przed podaniem posypać startym
parmezanem
.
Źródło:
http://annajurksztowiczijem.blogspot.com/2014/06/gesia-watrobka-w-biaym-winie.html
Przepisy powiązane
Duszone gęsie serca - przepis
Duszone gęsie serca - przepis
Duszone gęsie serca - przepis
Duszone gęsie serca - przepis
Duszone gęsie serca - przepis
Składniki powiązane (0)