Wykonanie
W związku z postem przedstawiam pomysł na szybki obiad.
Ryba w przepysznym sosie na ostro.Składniki:500 gram mrożonego fileta z
mintaja (może być inna
ryba)50 gram
masła1 łyżka
oliwy1/2 łyżeczki harissy lub 1/2 łyżeczki
ostrej paprykisól,
pieprzzioła prowansalskieFilety dzielimy na kawałki. Oprószamy
solą,
pieprzem i
ziołami prowansalskimi. Na patelni rozgrzewamy
masło z
oliwą. Następnie filety kładziemy na rozgrzany tłuszcz. Po 5 minutach obracamy filety na drugą stronę dodajemy harissę (lub
ostrą paprykę). Dusimy jeszcze ok. 3-5 minut. Z mrożonego fileta powstaje
woda, która z połączeniu z innymi składnikami tworzy pyszny sos. Jeżeli ktoś chce, może zdjąć gotowe filety z patelni, a sos zredukować. Smacznego