Ta sałatka należy do jednych z moich ulubionych. Uwielbiam smak pieczarek pod każdą postacią: mogą być smażone na maśle, nadziewane lub jako farsz do mięsa. Tym razem przedstawiam je pod postacią pysznej sałatki.Składniki1/2 kg pieczarek2 łodygi selera naciowego2 jajka ugotowane na twardo1/2 puszki kukurydzy konserwowejszczypioreksól, pieprz1 łyżka jogurtu typu greckiego2 łyżki majonezuPieczarki myjemy. Wrzucamy do osolonej wrzącej wody i gotujemy 15 minut. Następnie odlewamy wodę. Jak ostygną kroimy w drobną kosteczkę i odsączamy na sitku. Jajka obieramy i ścieramy na jarzynowej tartce. Seler naciowy kroimy w drobną kosteczkę, szczypiorek kroimy. Wszystkie warzywa wkładamy do jednej miski. Dodajemy jogurt i majonez, solimy i pieprzymy. Delikatnie mieszamy. Gotowe. Smacznego :)