Wykonanie
            Składniki:5 
jajekszczypiorekrzodkiewkizele angielski
pieprz czarny w ziarenkachKażde dziecko chętniej zje, jak podamy mu jedzenie w ładnej oprawie. Proponuję wykonanie myszek - świetna przekąska chociażby na przyjęcie urodzinowe naszej pociechy.Przygotowanie:
Jajka myjemy, wkładamy do zimnej 
wody, dodajemy odrobinę 
soli i zagotowujemy. Kiedy 
woda zacznie wrzeć, wyłączamy gaz i przykrywamy garnek pokrywką. Odmierzamy 8 minut. Po tym czasie odlewamy wrzątek i zalewamy zimną 
wodą, aby zakończyć proces "gotowania". Mamy idealnie ugotowane 
jajka na twardo z pięknym 
żółtkiem.Kiedy 
jajka ostygną obieramy ze skorupek i kroimy wzdłuż na pół. Układamy na dużym talerzu 
żółtkiem do 
spodu. Z 
pieprzu robimy oczka, nosek z 
ziela angielskiego. 
Szczypiorek przycinamy do odpowiedniej długości i robimy wąski. 
Rzodkiewkę kroimy na plasterki, zaś plasterki dzielimy na pół. Z nich robimy uszy myszce. Odcinamy ogonki z 
rzodkiewek i przerabiamy na ogonki naszych uroczych myszek. Gotowe -smacznego :)
