Wykonanie
Składniki:5
jajekszczypiorekrzodkiewkizele angielski
pieprz czarny w ziarenkachKażde dziecko chętniej zje, jak podamy mu jedzenie w ładnej oprawie. Proponuję wykonanie myszek - świetna przekąska chociażby na przyjęcie urodzinowe naszej pociechy.Przygotowanie:
Jajka myjemy, wkładamy do zimnej
wody, dodajemy odrobinę
soli i zagotowujemy. Kiedy
woda zacznie wrzeć, wyłączamy gaz i przykrywamy garnek pokrywką. Odmierzamy 8 minut. Po tym czasie odlewamy wrzątek i zalewamy zimną
wodą, aby zakończyć proces "gotowania". Mamy idealnie ugotowane
jajka na twardo z pięknym
żółtkiem.Kiedy
jajka ostygną obieramy ze skorupek i kroimy wzdłuż na pół. Układamy na dużym talerzu
żółtkiem do
spodu. Z
pieprzu robimy oczka, nosek z
ziela angielskiego.
Szczypiorek przycinamy do odpowiedniej długości i robimy wąski.
Rzodkiewkę kroimy na plasterki, zaś plasterki dzielimy na pół. Z nich robimy uszy myszce. Odcinamy ogonki z
rzodkiewek i przerabiamy na ogonki naszych uroczych myszek. Gotowe -smacznego :)