ßßß
Cookit - przepis na Śledzik w zalewie czerwonej
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Śledzik w zalewie czerwonej
Składniki
Śledź
Czerwona cebula
Burak
Ocet balsamiczny
Oliwa z oliwek
Olej rzepakowy
Rozmaryn
Zioła prowansalskie
Wykonanie
Kolejna odsłona
śledzika
. Bardzo efektowny wygląd, a smak wyśmienity.Składniki:2 płaty
śledziowe
4 średnie
czerwone cebule
20 ml soku z
buraków
1 łyżka
octu balsamicznego
100 ml
oliwy z oliwek
100 ml
oleju rzepakowego
rozmaryn
,
zioła prowansalskie
Śledzie
najpierw moczymy (ok. 4 godzin, w zależności jak bardzo są słone). Kroimy na kawałki ok. 2-3 cm.
Cebulkę
kroimy w drobną kostkę i dodajemy do
śledzi
. Do naczynia wlewamy
oliwę z oliwek
,
olej
,
ocet balsamiczny
, sok z
buraków
i dokładnie mieszamy. Dodajemy do
śledzi
. Na koniec dodajemy
przyprawy
:
rozmaryn
i
zioła prowansalskie
. Ilość jest uzależniona od tego, jak bardzo mają być aromatyczne nasze
śledzie
. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na kilka godzin, aby smaki się połączyły. Smacznego.
Źródło:
http://tojestpyszne.blogspot.com/2014/12/sledzik-w-zalewie-czerwonej-kolejna.html
Przepisy powiązane
CARPACCIO Z BURAKA
CARPACCIO Z BURAKA
CARPACCIO Z BURAKA
CARPACCIO Z BURAKA
CARPACCIO Z BURAKA
Składniki powiązane (0)