ßßß
Składniki:2 łyżki mąki pszennej2 łyżki mąki sojowej2 łyżki oliwy z oliwek3 łyżki maślanki1 łyżka wiórek kokosowych2 czubate łyżeczki błonnika kakaowego4 łyżeczki cukru0,5 łyżeczki proszku do pieczenia1 jajkoNadzienie:ok. 9 łyżek dżemu truskawkowegoDo dekoracji:Bita śmietanaSos czekoladowyKolorowa posypkaPrzepis:Składniki suche mieszamy ze sobą, następnie dodajemy składniki mokre i mieszamy aż powstanie masa (najlepiej bez grudek). Następnie ciasto umieszczamy w pojemniku plastikowym o średnicy ok. 10cm i wkładamy do mikrofalówki na 4 minuty.Po wyciągnięciu ciasta przekrawamy je na trzy części i nakładamy równomiernie nadzienie. Następnie układamy jak tort i dekorujemy. Uwierzcie mi i spróbujcie, jest mega!