Wykonanie
Hej!A coś mnie dzisiaj wzięło na małe co nieco :) i tak mój wzrok zatrzymał się na pomarszczonych już jabłuszkach... i w głowie zrodził się iście szatański
plan ich niecnego wykorzystania :>Potrzebujemy (na 4 kokilki o średnicy 8cm):2 małe
jabłka50g
masła1,5 łyżeczki
syropu ryżowego3 łyżki
płatków owsianych50g
cukru150g
mąkiOdrobinę
octu balsamicznegoOdrobinę
przyprawy do piernikaCiut wiórek
kokosowychObrałam
jabłka ze skórki, pokroiłam w kostkę,
skropiłam octem balsamicznym, posypałam szczyptą
przyprawy do piernika wymieszałam i przełożyłam do kokilek, przykryłam połową łyżeczki
syropu ryżowego (na każdą kokilkę).
Masło razem z
mąką i
cukrem wymieszałam aż powstała kruszonka. Na koniec wszystkie kokilki posypałam kruszonką z odrobiną wiórek
kokosowych na górze :> I już!Wsadzamy kokilki do piekarnika nagrzanego do 180C i pieczemy je przez 20 minut.