ßßß
SKŁADNIKI:1 podwójna pierś z kurczaka,1 brokuł,1/2 opakowania makaronu ( farfalle bądź penne) u mnie tym razem penne tri collore :P,3-4 ząbki czosnku,przyprawa do kurczaka - KAMIS przyprawa do kurczaka złocista. \WYKONANIE:Zarówno makaron jak i brokuł gotujemy al dente. Na patelni pokrojonego w kostkę kurczaka podsmażamy z dodatkiem przyprawy złocistej z Kamisa. Czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki łączymy ze sobą kiedy już wystygną. Nie dodajemy już żadnych innych przypraw. Kurczak usmażony w przyprawie z Kamisa sprawia, że mięso jest odpowiednio słone jak również pikantne.Osobiście najpierw łączę brokuł z czosnkiem, ponieważ bardzo ładnie przyswaja sobie smak czosnku - szczególnie jak jest przeciśnięty, a nie drobno posiekany - wyciśnięty jest bardziej wyrazisty w potrawie.Przeważnie nie odsączam tłuszczu jaki pozostaje na patelni po kurczaku - wlewam go razem z mięsem do makaronu i brokułów. Oczywiście jak troszkę nam się brokuły rozgotują to też się nic nie stanie... wszystko przyjdzie z czasem, bo to w końcu trening czyni mistrza....SMACZNEGO !!!