Wykonanie

Potrzebne produkty
220 g
mąki pszennej4 łyżki
wody4 łyżki
cukru pudru100 g zimnego
masłaszczypta
soli300 g
konfitury malinowej2 garści
płatków migdałówWykonanie
Mąkę,
wodę,
cukier,
masło zagniatamy tworząc jednolite ciasto
Ciasto dzielimy na 2 części, jedna ma być troszkę większa od drugiej.
Wkładamy dwa kawałki do zamrażalnika na ok 25 minut
Formę do tarty smarujemy
masłem.
Większy kawałek ciasta rozkładamy na spód formy. Ja rozkładałam palcami, można też rozwałkować. na ciasto kładziemy
konfiturę malinową.
Mniejszą część ciasta albo rozdrabniamy palcami albo tarkujemy na wierzch ciasta, na końcu posypujemy
migdałami.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok 35 minut.
Smacznego:)!




