Wykonanie
Potrzebne produkty:300 g
ciastek digestive50 g
masła400 g
twarogu2 łyżki prawdziwego
miodu300 ml
śmietany kremówki2,5 łyżki
żelatyny350 gram
truskawek3/4 szklanki
cukru drobnego
owoce do posypania ( ja użyłam drobno pokrojonych
truskawek i
jagody)
Ciastka zmiksować razem z
masłem. Przełożyć na formę do tarty ubijając łyżką tak aby zrobił się jednolity spód. Włożyć do lodówki na godzinę. Następnie zmiksować
twaróg razem z
miodem tak aby powstała masa serowa tak jak do sernika i przełożyć na kruchy spód z
ciastek.
Żelatynę rozpuścić w ok 1/2 filiżanki gorącej
wody. Dobrze wymieszać i odstawić do lodówki tak żeby lekko się ścięła (tylko żeby nie było grudek).
Truskawki razem z
cukrem lekko podgrzać i zmiksować następnie dodać
żelatynę i wstawić na godzinę do lodówki. Po godzinie ubić na sztywno kremówkę i delikatnie połączyć z
truskawkami przelać na ciasto i zostawić w lodówce na ok 4 godziny. Wierzch gotowego ciasta posypujemy dowolnymi
owocami.