ßßß


Biszkopt ciemny6 jaj3/4 szklanki cukru3/4 szklanki mąki2 łyżki kakao1 łyżeczka proszku do pieczeniaWykonanie:Białka ubijamy na sztywną pianę, utrwalamy cukrem. Nie przerywając ubijania dodajemy żółtka. Do ubitej masy jajecznej dodajemy przesianą mąkę z proszkiem i kakao. Wylewamy na blaszkę 23x28 wyścieloną papierem do pieczenia i pieczemy. Po upieczeniu przecinamy na dwa blaty.Masa mleczna1/2 szklanki cukru1/2 litra śmietany 36% lub 30%200 ml mleka 3,2 %30 dag mleka w proszkuWykonanie:Ze śmietanki, cukru, 200 ml mleka i 30 dag mleka w proszku miksujemy masę śmietankowo-mleczną , którą rozsmarowujemy na jednej części ciasta i przykrywamy drugą. Odstawiamy do lodówki na ok. 2 godziny po czym kroimy w kawałeczki. Polewamy polewą.Smacznego!