ßßß


Składniki:Opakowanie ciasta francuskiego8 jajekŁyżka ostrej musztardy3 łyżki domowego majonezusólpieprz1 jajko do smarowania,suszona bazylia do posypaniaWykonanie:Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w plasterki około 0,4 cm. Ciasto francuskie rozwijamy. Za pomocą szklanki lub literatki wycinamy koła. Wielkość kół zależy od sernicy przekroju jajek które posiadamy. Średnica ciasta powinna być nieco większa od średnicy jajka.Wycięte krążki smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy suszoną bazylią. Na tak przygotowanych układamy plasterki jajek. Całość przekładamy na blaszkę i pieczemy około 15 minut w 200°C. Po upieczeniu studzimy. Dekorujemy majonezowymi kleksikami. Do majonezu dokładamy musztardę. Ubijamy razem. Doprawiamy do smaku. Przekładamy do worka cukierniczego i dekorujemy ciasteczka.Smacznego!