Wykonanie
Przepis na tą szybką i pyszną przekąskę znalazłam tutaj .Bardzo lubię
ciasto francuskie i zawsze mam jego zapas, ponieważ można go wykorzystać nie tylko na słodko. Taka przekąska na pewno szybko zniknie ze stołu.



Składniki:Opakowanie
ciasta francuskiego8
jajekŁyżka ostrej
musztardy3 łyżki domowego
majonezusólpieprz1
jajko do smarowania,suszona
bazylia do posypaniaWykonanie:
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w plasterki około 0,4 cm.
Ciasto francuskie rozwijamy. Za pomocą szklanki lub literatki wycinamy koła. Wielkość kół zależy od sernicy przekroju
jajek które posiadamy. Średnica ciasta powinna być nieco większa od średnicy
jajka.Wycięte krążki smarujemy roztrzepanym
jajkiem i posypujemy suszoną
bazylią. Na tak przygotowanych układamy plasterki
jajek. Całość przekładamy na blaszkę i pieczemy około 15 minut w 200°C. Po upieczeniu studzimy. Dekorujemy majonezowymi kleksikami. Do
majonezu dokładamy
musztardę. Ubijamy razem. Doprawiamy do smaku. Przekładamy do worka cukierniczego i dekorujemy
ciasteczka.Smacznego!