Moją ulubioną przekąską w galarecie jest szynka nadziewana różnymi pastami. Dziś pasta z serka kanapkowego. Połączyłam go ze śmietanką, czosnkiem oraz natką pietruszki. A całość zalałam galaretą drobiową. Była doskonałą przekąską na urodzinowej imprezie mojej córki.Do przygotowania przekąski użyłam:40-50 dag szynki tostowej2 serki kanapkowe typu feta1-2 ząbki czosnkunatki pietruszkitrochę śmietanyWykonanie:Ser roztarłam ze śmietaną dodałam zmiażdżony ząbek czosnku oraz posiekaną natkę pietruszki. Całość dobrze wymieszałam. Posmarowałam szynkę i zwinęłam w ruloniki. Ułożyłam na półmisku i zalałam tężejącą galaretą drobiową.Galareta:1 szklanka bulionu drobiowego6 gram żelatynyWykonanie:Zagotować bulion, rozpuścić w nim żelatynę i pozostawić do ostygnięcia. Tężejącą galaretą zalać, wcześniej przygotowaną szynkę.Smacznego!