Wykonanie
Jak już z pewnością zauważyłaś u mnie znowu zupa na obiad, cóż na to poradzę. Jest akurat zima a jak wiadomo nic tak nie rozgrzewa jak talerz gorącej, smacznej zupy. Kolejną lubianą w mojej rodzinie zupą jest krupnik. Dodaję do niego kilka
suszonych grzybków, dzięki temu nabiera
grzybowego aromatu, co u mnie wszyscy lubią :).

Zupę przyrządzam w następujący sposób:3-4 skrzydełka drobiowe1
marchewka1
pietruszkakawałek
selerakawałek
porakilka suchych
grzybów7 łyżek
kaszy jęczmiennej1/2 szklanki
śmietanySkrzydełka oczyścić, opłukać a następnie zalać
wodą i na wolnym ogniu doprowadzić do wrzenia, następnie dodać rozdrobnione
grzyby,
pora i
kaszę.
Marchewkę,
pietruszkę oraz
selera zetrzeć na tarce o dużych oczkach i podsmażyć na łyżce
masła, następnie dodać do zupy. Całość gotować do miękkości wszystkich składników. Pod koniec zabielić
śmietaną i posypać
natką pietruszki.Smacznego!