Wykonanie
Oj coś mi się zdaje, że będzie cała plackowa
seria na blogu. Placki są szybkie, smaczne (no chyba, że się spalą) i można łatwo manipulować składem. I nie trzeba odmierzać proporcji. Z resztą ja i tak zawsze sypię i leję na oko. Tak mniej więcej przedstawia się lista składników:- pół na pół
mąka pszenna i żytnia- garść
wiórków kokosowych- 1-2 łyżki
cukru- kilka łyżek oleju/oliwy-
mleko sojowe (musiałem zużyć bo już mocno ponad tydzień leżało zaczęte w lodówce)- dużo
cynamonu-
rodzynkiWymieszać i usmażyć. Zorientowałem się, że mam w zamrażalce jeszcze resztki
sorbetu z
marakui i dorzuciłem go do placków. Całkiem fajne połączenie wyszło. Miałem zamiar jeszcze dodać jakieś
owoce, ale jak na złość wszystko wcześniej wyjadłem. A tu efekt (aż) 10-minutowego gotowania: