Wykonanie
            Naszło mnie przed północą na coś konkretnego do zjedzenia. Szybko się jeszcze nie wybierałem spać, bo na najbliższe kilka godzin jeszcze miałem 
plany, wiec popełniłem taką oto zapiekankę:- szklanka albo półtorej 
płatków owsianych- puszka drobnej 
soczewicy- pół kostki 
tofu- 
cukinia- 6 dużych 
pieczarek- 4 średnie 
pomidoryPłatki zalewamy odrobiną wrzątku, solimy i pozwalamy im namoknąć. 
Potem przemielamy. To będzie nasz spód. Wykładamy tą papką brytfankę i lekko ugniatamy. Pamiętajcie, aby najpierw wysmarować brytfankę jakimś tłuszczem.
Cukinię i 
grzyby trzemy na dużych oczkach i dusimy na niewielkiej ilości 
wody. Doprawiamy 
solą, 
pieprzem, 
ostrą papryką. Odsączoną 
soczewicę wysypujemy na nasz spód. 
Tofu kroimy/ścieramy na cieniutkie plasterki. Układamy na 
soczewicy. Następnie idzie nasza uduszona masa, a na sam wierzch pokrojone 
pomidory. Skrapiamy wierzch 
oliwą, delikatnie solimy. Można jeszcze podsypać jakąś 
przyprawą.Pieczemy w 200 stopniach ok. 40 minut.

