Wykonanie
Babeczki powstały z przypływu chwili, gdyż trzeba było na szybko przygotować coś na przyjście gości, a składniki na kruche ciasto zawsze są obecne w domu. Pierwszy raz je robiłam i stwierdzam, że jak na debiut wyszły
smakowo na 5, ale trochę wizualnie gorzej :pOceńcie sami :p

Kruche babeczki:* 2szkl.
mąki* 5 łyżek
cukru pudru* szczypta
soli* 200g
margaryny*1
jajkoWszystkie składniki zagnieść i pozostawić na 30 min w zamrażalniku. Po tym czasie rozwałkować na ok 5mm i wycinać szklanką kółka. Każde kółko dopasować do foremki i dobrze przycisnąć (nie trzeba niczym smarować foremki). Piec ciasto 15min do przyrumienienia w 180-200 stopni.
Bita śmietana:* 400ml
śmietany 30%* 5 łyżek
cukru pudruOwoce:*
winogrono*
mandarynki*
jagody.